Denemarken: grootse finale, geen voorrondes Delen
28/08/2003 - De laatste plaats op het Songfestival 2002 heeft het tij niet doen keren: de Denen blijven van de liedjeswedstrijd houden. Nog voor de publieke omroep DR één woord over de editie 2004 gelost heeft, zijn er al meer dan duizend (!) nummers ingezonden. DR wil de interesse alvast op tv-gebied verzilveren.

De Denen plannen, in tegenstelling tot o.m. hun Zweedse broeders, geen langgerekt selectieproces voor Istanboel. DR houdt het zoals de vorige jaren op één finale-avond.

Woordvoerder Jan Frifelt verklaarde in de krant BT wel dat dit niet betekent dat de zender de selectie in een drafje zal afwerken: 'de mensen kennen al Pop Idol en Fame Academy. Er zijn dezer dagen al zoveel voorrondes van muziekwedstrijden op de buis. Vandaar onze keuze om het niet te doen. Toch zullen we sterk uit de hoek komen: we plannen een grootse uitzending, zoals in 2001.’

Twee jaar geleden (toen Denemarken ook de Europese finale organiseerde) hield de Melodi Grand Prix halt in Herning. Ook deze keer gaat DR waarschijnlijk buitenshuis. De steden Aalborg en Aarhus in Jutland blijken kandidaat. Binnenkort komt de Deense omroep met meer details.


Share
Bjö****rn Verdoodt
 

Reacties zijn gesloten.Berichtcategorieën

Twitter


Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief