U bent hier:  Home Nieuws By the way
By the way…: Blote billen en ander fraais Delen
30/09/2006 - Omdat we niet van elke mug een olifant willen maken, bundelen we de 'petite histoire' van de Eurosong- en Songfestivalsterren voortaan regelmatig in een aparte rubriek. By the way is een vlag die de lading dekt: leuke verstrooiing voor de liefhebbers van human interest en andere bijzaken. Een snuifje peper en zout op uw eurovisiemenu.

Small talk
In de feiten kan er maar één de grootste zijn. In gedachten daarentegen…. Grootspraak? Ben je gek! In deze rubriek gaan we voor de ‘small talk’.

Voor een ‘goed gesprek’ moet je dan weer bij Frieda Van Wijck zijn. Vanaf 9 oktober geeft ze de aftrap van een nieuw seizoen De Laatste Show. Wekelijks krijgt Frieda onder meer het bezoek van Marcel Van Thilt voor zijn donderdagse historische krantenrubriek. Die kan alvast niet opduiken bij de concurrentie in Vilvoorde in het programma Big Brother – VIPS. Wél van de partij zijn onder meer Afi, Pim en La Sakhra (Eurosong 06). Te bekijken vanaf donderdag 12 oktober omstreeks 21u20.

Om van ’t straat te geraken hoeft La Sakhra, alias Petra De Steur, zich niet te laten opsluiten met onder meer haar ex-vriend Javier De Rijcke. Petraatje heeft immers ‘touche’. Dat ging digitaal. Haar nieuwe liefde Steven is een moderne jongen: hij zocht toenadering via het internet.

Die arme Filip D’haeze (Eurosong 96 met Enzo –Eurosong 99 als Matiz) staat op ’t straat. Platenfirma ARS heeft de samenwerking met Swoop, het groepje van D’haeze, stopgezet en ook manager Patrick Vandewattijne steekt voortaan liever al zijn latijn in Laura Lynn en Bart Kaëll. D’haeze hoopt nu een nieuw solo-project uit de grond te stampen.

Geen Big Brother, maar musical voor Esther Hart (ESF 03) en Glennis Grace (ESF 05). De beide dames gaan Mathilde Santing afwisselen als goede fee Glinda in de musical The Wiz. Daarin wordt de hoofdrol vertolkt door Nurlaila (NSF 98).

Overigens heeft ook de Britse Javine (ESF 05) zich bekeerd tot het musicaldom. In Londen speelt ze een rol in Daddy Cool, de musical die is opgebouwd rond de hits van Boney M.. En ook die goede ouwe Samantha Janus (ESF 91) vind je dezer dagen op het Londens West End. Daar speelt ze mee in Guys & Dolls. Vanaf 16 oktober verkast de nu 34-jarige Janus naar het Piccadilly Theatre om er de rol van Miss Adelaide te gaan vertolken.

Paul De Leeuw gaat zijn heil dan weer zoeken op het witte doek. Hij speelt de hoofdrol in Spion van Oranje, de nieuwe aktiekomedie van de Nederlandse filmregisseur Tim Oliehoek (27). De Leeuw zal een antiheld spelen. Het wordt een film met een knipoog volgens de regisseur die eerder al de film Vet hard inblikte. Begin 2008 moet de film in de zalen komen.

De Leeuw in zijn blote kont? Dan liever Ulrika Johnson. De bevallige presentatrice van het Songfestival in Birmingham bleek tijdens een uitje geen ondergoed te dragen. Het heeft inderdaad niets om het lijf, maar een mens haalt er blijkbaar de kranten en het internet mee.

Olivia Newton-John (ESF 74) gelooft de speculaties niet dat haar vriend Patrick McDermott, die vorig jaar verdween, zijn verdwijning in scène zou gezet hebben. Uit Olijfjes gedachten is de man alleszins nog niet verdwenen. Het nieuwe album Grace and Attitude bestempelt Olivia als een verwerkingsproces.

Nog in Nederland is Gerard Joling (ESF 88) door de rechter vrijgesproken. Een man die beweerde dat Joling hem in het Amsterdamse homocafé Montmartre een gebroken neus heeft geslagen, vangt bot bij de rechter, die de feiten, die dateren van 2004, niet bewezen acht. Onlangs nog zat er een stevig haar in de boter tussen Gerard Joling en Gordon (NSF 90-03), maar de hetze tussen de twee is intussen bekoeld.

Een happy end voor Gerard en Gordon. Laten we er een voorbeeld aan nemen voor de eerste aflevering van deze rubriek. Lordi dan maar. Van hun album Arockalypse zijn er in Zweden meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Een peulschil tegenover de 150.000 stuks in Duitsland, maar aangezien er nu eenmaal een stuk minder Zweden dan Duitsers op deze wereld rondlopen, zijn beide prestaties goed voor een gouden plaat.

Diverse bronnen: Dag Allemaal, HLN, Novum, Telegraaf, Songfestival weblog, Oikotimes…

Foto's: OVH


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 

Reacties zijn gesloten.


Over deze vaste rubriek...

Omdat we niet van elke mug een olifant willen maken, bundelen we de ‘petite histoire’ van de Eurosong- en Songfestivalsterren regelmatig in een aparte rubriek. By the way is een vlag die de lading dekt: leuke verstrooiing voor de liefhebbers van human interest en andere bijzaken. Een snuifje peper en zout op uw eurovisiemenu…


Berichtcategorieën

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Vandaag - 26 november:
  • Greetje Kauffeld (°26/11/1939, NL) jazz-zangeres (ESF 61)
Vandaag - 26 november:
  • Martin Lee (°26/11/1949, UK), zanger, lid van Brotherhood of Man (winnaar ESF 76)

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief