U bent hier:  Home Nieuws Algemeen
De grootste Franse en Italiaanse hits verzameld Delen
24/06/2007 - De liefhebbers van Franse en Italiaanse klassiekers gaan een mooie zomer tegemoet. BR Music heeft zopas twee 4cd-boxen (her-)uitgegeven met daarop de grootste Franse en Italiaanse klassiekers. Onnodig te zeggen dat Mega Collection Française en Mega Collezione Italiana een flink pak eurovisiemateriaal bevatten. Maar we doen het toch want we hebben er een goede reden voor: we mogen dankzij BR Music enkele exemplaren weggeven.

Een bloemlezing van de mooiste Franse en Italiaanse klassiekers, telkens op 4 cd's: da's het concept van twee verzamelaars die BR Music zopas releasete.

Het laat zich raden dat de cd-box met Franse klassiekers een aantal songfestivalklassiekers bevat. Poupée de cire, poupeé de son van France Gall, Un banc, un arbre, une rue van Sévérine, Après toi van Vicky Leandros, Cinéma van Paola, Si la vie est cadeau van Corinne Hermes, Ne partez pas sans moi van Céline Dion, Le dernier qui a parlé van Amina, Et bonjour à toi l'artiste van Nicole Rieu en natuurlijk L'oiseau et l'enfant van Marie Myriam.

Daarnaast bevat de box klassiekers van Gerard Lenorman, David Alexandre Winter en Frida Boccara. Maar ook pareltjes als Besoin de rien envie de toi van Peter & Sloane, Ouragan van Stéphanie en Adieu jolie Candy van Jean-François Michael ontbreken niet.

De ganse playlist vind je hier.

Ook de Italiaanse muziek heeft al flink wat klassiekers opgeleverd. In de eerste plaats vonden enkele songfestivalhits hun weg naar onze hitparades en nu ook naar deze verzamelaar. I treni di Tozeur van Alice & Battiato, Y solo tu van Bacchelli, Non ho l'eta van Gigliola Cinquetti, Era van Wess & Dori Ghezz en Insieme van Toto Cutugno.

Die laatste heeft nog enkele andere klassiekers op zijn naam staan die ook op dit album terug te vinden zijn. Ook Al Bano & Romina Power tekenen voor een aantal hits als Sharazan, Liberta, Felicita en Sempre Sempre en wie kent Ti sento van Matia Bazar, Ti amo van Umberto Tozzi en La valla dell'eden van Nino De Angelo niet meer?

Geen Songfestivallink, maar toch een eervolle vermelding voor de meest foute – en dus onmisbare – Italiaanse hit ooit: A far l'amore commincia tu van de onvolprezen Rafaella Cara.

De ganse playlist vind je hier.

Win een exemplaar!
Dankzij BR Music kunnen we enkele exemplaren van deze fraaie cd-boxen wegschenken. Wil je kans maken op een exemplaar, antwoord dan op deze vraag: Wie is de weduwe van Michel Berger? Het antwoord kan je mailen naar info@eurosong.be. Vergeet niet je volledige naam en adres te vermelden!

Dank aan BR Music


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 

Reacties zijn gesloten.Berichtcategorieën

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Vandaag - 26 november:
  • Greetje Kauffeld (°26/11/1939, NL) jazz-zangeres (ESF 61)
Vandaag - 26 november:
  • Martin Lee (°26/11/1949, UK), zanger, lid van Brotherhood of Man (winnaar ESF 76)

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief