The Exclusive Strings met violen en Japanse kreet naar Eurosong Delen
03/12/2007 - In aanloop naar de bekendmaking van de kandidaten voor Eurosong stellen we nog enkele kanshebbers voor. In de categorie opvallende en ongewone acts zouden de dames van The Exclusive Strings wel eens potten kunnen breken. De vier bloedmooie violistes laten zich assisteren door twee Leuvense dames met een Japanse taiko-act. Het nagenoeg volledig instrumentale nummer wordt doorspekt met een kreet. Gambare is de titel en da's Japans voor succes. Een voorteken voor 2Brains, dat in 2006 de hoofdvogel afschoot met Kate Ryan?

De VRT vroeg expliciet naar opvallende en ongewone acts. Daarom hebben The Exclusive Strings een zeer universeel en heel opvallend nummer ingestuurd voor Eurosong '08', vertelt Kurt Jaspers van 2Brains. 'Een nummer dat de Bourgondische klanken verbindt met de typisch Slavische sound.'

Internationaal kwartet
The Exclusive Strings is een internationaal getint kwartet. Elena Lavrenov speelt eerste viool en is van Bulgaarse afkomst. Larissa Lismont, tweede violiste, is Vlaamse, de Française Blandine Moreau Valentin speelt altviool en Nancy Tormo Sanchez is celliste van Spaanse afkomst.

Het concept van The Exclusive Strings is een geesteskind van Jan Ceulemans, de dirigent van de Heverse concertband, die op zijn beurt de mosterd heeft gehaald bij het Britse violistenkwartet Bond.

Japanse drum-act
Voor Eurosong gaan de dames scheep met twee Leuvense meisjes. Die moeten de instrumentale act opwaarderen met een sterk visueel aspect. Daarvoor wordt teruggegrepen naar Japanse taiko’s(!). Taiko is een Japanse vorm van drummen waarbij houding en beweging de grondslag vormen van de ritmes die getrommeld worden.

Geen zang, enkel kreten
Vocaal bestaat het nummer, dat de titel Gambare kreeg, enkel uit kreten.

Met andere woorden: Noorwegen 95 meets Bulgarije 2007. Maar alvast een verdienstelijke poging om Vlaanderen te laten opvallen in Europa. In de gaten houden dus!

Dank aan Kurt Jaspers


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 

Reacties zijn gesloten.Berichtcategorieën

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Vandaag - 25 november:
  • Tom Dice (°25/11/1989, B), singer-songwriter (ESF 10)

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief