U bent hier:  Home Nieuws By the way
Russische inzending gelekt Delen
bytheway
09/03/2011 - De 3JS trekken per boot naar Düsseldorf, Anna Rossinelli stelt ons voor aan haar ménage à trois en Alana Dante wil een nieuwe plaat opnemen.

De 3JS (ESF 11) hoeven zich geen zorgen te maken over uitbarstende vulkanen op weg naar Düsseldorf, maar opteren toch voor een opvallend transportmiddel: de Nederlanders trekken per boot naar Duitsland. “Klopt, we gaan per boot naar Duitsland met alles erop en eraan. We kunnen er al onze gasten en vrienden uitnodigen,” zegt Jaap de Witte, “We moeten ruim 10 dagen voor de eerste liveshow aanwezig zijn. In plaats van de hele tijd op hotel te verblijven, hebben we gekozen om op een boot te logeren.”

 

De Spaanse kandidate Lucia Perez (ESF 11) neemt dit weekend haar officiële videoclip op in Sitges. Voor het tweede jaar op rij wordt de Spaanse previewvideo voorzien van een carnavalsthema…

 

Ook de Zwitserse Anna Rossinelli (ESF 11) heeft een videoclip klaar voor ‘In love for a while’. Rossinelli kent haar publiek en trakteert op beelden van een ménage à trois. Anna kan niet kiezen tussen haar twee jonkheren en hokt dan maar samen met beide heren. Bekijk de videoclip hier.

 

De Russische songfestivalbijdrage gaat officieel pas in première op 12 maart tijdens de lokale Star Academy-show. Maar Alexey Vorobyov (ESF 11) heeft z’n door Red-One geproduceerde nummer al ten berde gebracht in Rusland. Bijgevolg doken amateurbeelden op van ‘Get You’ op Youtube. De geluidskwaliteit is uiteraard bedroevend, maar mits een beetje concentratie kan je toch de grote lijnen van de catchy bijdrage onderscheiden. Probeer hier.

 

Oma Alana Dante (Eurosong 99) speelt met het idee om een nieuw dance-album op te nemen. Nu haar nineties-hits en latexpakje haast klassiekers zijn geworden lijkt de tijd rijp voor een nieuwe zet. In afwachting van dat eventuele nieuwe werk blijft de hippe grootmoeder ieder weekend haar hits uit de jaren ’90 vertolken of treedt ze akoestisch op.

 

Tom Dice (ESF 10) en Laura Omloop (JESF 09) staan op de affiche van Pennenzakkenrock, het grootste kinderrockfestival van de Benelux. Op 28 juni delen de twee onder meer de affiche met Sylver, Dean en Ian Thomas, de ‘Justin Bieber van de lage landen’. Ondertussen zij er al 11.000 tickets verkocht.

 

There’s no way back: de gloednieuwe blondinegroep B-A-B-E heeft een platencontract te pakken bij Universal/ARS. Tanja Dexters (Eurosong 02-08), initiatiefneemster Lesley-Ann Poppe en Griet Vanhees pakken eind maart uit met een eerste single, ‘(itsie bitsie boe) Geef maar lekker toe’!. Op 9 maart stelt het welgevormde trio die meezinger voor in Anne’s Vlaamse 10. Benieuwd of Vlaanderen uit volle borst zal meezingen met ‘de kinky versie van K3’…

 

Ook de Schlagerfestival All Stars zullen er bij zijn in de Brusselse Viage op 9 maart, want dan stellen Laura Lynn, Lindsay, Sam Gooris, The Sunsets, Luc Steeno & De Romeo’s  (Eurosong 93-96-99) ‘Als je dan even in je handen klapt’ voor. Het themalied van het Schlagerfestival 2011 verschijnt op dinsdag 15 maart gratis bij Story. Geen nood, er zijn liefst 205.000 exemplaren verkrijgbaar, dat zijn veel klappende handjes.  Juist ja, da’s tienmaal platina.

 

Wie alsnog kaartjes wil kopen voor het 6e Schlagerfestival zal er snel bij moeten zijn, 4 van de 5 shows (= meer dan 60.000 bezoekers) zijn nu al uitverkocht. De organisatie staat perplex bij al dat succes. Voor de show van 8 april zijn de allerlaatste tickets nog beschikbaar…

 

Ivann (Eurosong 99-02) beleefde een bruisende première van dinnershow ‘Mol en Rouge’ in ‘De Kaasboerin’ in Mol. Ivann kan na zijn optredens in o.a. ‘Het Witte Paard’ al zwaaien met behoorlijk wat ervaring in revueshows. Zijn transformatie tot Michael Jackson liep dan ook van een leien dakje. Ook de Nederlandse Maureen Fernandes was van de partij, zij maakte ooit deel uit van Boney M maar zette deze keer het publiek naar haar hand met imitaties van Diana Ross en Michael Jackson.

 

Nederland verslindt Nick & Simon met huid en haar! Het duo scoort met ‘Wijzer’ z’n achtste nummer 1 hit. Bovendien kregen Nick & Simon net nog een gouden harp op het Burna Harpen Gala voor hun verdienste voor de Nederlandse muziekindustrie. Daar komt nog bij dat de twee sympathiekelingen in oktober het 4e Symphonica in Rosso-concert mogen verzorgen in de GelreDome.  Ook in Vlaanderen gaat de bal aan het rollen. ‘Wijzer’ verschijnt hier op 11 april en is al regelmatig te horen op Radio 2. Nog beter is dat Nick & Simon drie nieuwe Vlaamse data aan hun ‘Fier Theatertour’ hebben toegevoegd.

 

Ook De Romeo’s (Eurosong 93-96-99) boeren goed. Gunther, Chris en Davy prijken voor het eerst op de eerste plaats van de Vlaamse Top 10 met ‘Naar de Kermis’  (duet met Laura Lynn) en leggen momenteel de laatste hand aan hun nieuwe album dat in maart verschijnt. De Romeo’s hopen trouwens op ’n hete zomer wanneer ze op 1 juli de grote vakantie inzetten met hun ‘In White’-concert in het Casino van Middelkerke.

 

Uit 28 mogelijke gaststeden kozen Marcel Van Thilt en zijn gevolg om komende zomer met Villa en al te kamperen in Dendermonde en Roeselare. Villa Vanthilt wordt eerst opgebouwd in Dendermonde, na 5 weken volgt er een onderbreking voor de Ronde van Frankrijk. Na de wielergekte wordt de Villa terug opgebouwd in Roeselare om daar eveneens 5 weken overeind te blijven. Van eind mei tot eind augustus trakteert de beste presentator van Vlaanderen op boeiende gesprekken en live muziek.

 

D’Nash (ESF 07) is terug met een nieuwe single. De ballad ‘En medio de la calle’ is de voorbode van hun nieuwe album ‘Garabatos’.

 

Standard gaat als eerste Belgische voetbalclub via een talentenwedstrijd op zoek naar een officiële clubartiest. In die zoektocht wordt Standard gesteund door platenmaatschappij Sonic Angel, onder meer het label van Tom Dice (ESF 10). De finaleronde is een heuse auditie in het stadion Sclessin voor het bestuur van de club. De winnaar mag een single opnemen in een professionele studio en de kans bestaat dat er zelfs een album wordt gemaakt. Benieuwd of het Standard-idool zal bijdragen tot het halen van die vervloekte Play-Off 1…

 

Bronnen: Mediawatchers, Nieuwsblad, Esctoday

 

 


Share
Eurosong.be


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 

Reacties zijn gesloten.


Over deze vaste rubriek...

Omdat we niet van elke mug een olifant willen maken, bundelen we de ‘petite histoire’ van de Eurosong- en Songfestivalsterren regelmatig in een aparte rubriek. By the way is een vlag die de lading dekt: leuke verstrooiing voor de liefhebbers van human interest en andere bijzaken. Een snuifje peper en zout op uw eurovisiemenu…


Berichtcategorieën

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Geen jarige Songfestivalnaam vandaag

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief