Video – Davy Gilles: ‘Ja, de Romeo’s willen naar het Songfestival’ Delen
davygillessasharosen
17/08/2011 - Davy Gilles (Eurosong 99), één van de drie Romeo’s, heeft alle reden om gelukkig te zijn: zijn kersverse zoon Beau maakt het goed, de optredens lopen lekker, de jongste single van de De Romeo’s staat op 1 in de Vlaamse top 10 en het derde Zingpaleis krijgt vorm. Ondanks dat vele werk zien Davy, Günther Levi (Eurosong 96) en Chris Van Tongelen (Eurosong 93-96) een songfestivaldeelname. En in september komt er een duet van Davy met zijn vrouw Sasha Roosen aan.

Duet met Sasha Roosen
Davy Gilles neemt in het video-interview met Eurosong.be alle twijfel weg: ‘We hebben met de Romeo’s openlijk gesolliciteerd voor het Songfestival. En ja, we willen echt wel gaan.’ Of dat in het  Engels of het Nederlands moet, maakt Davy niets uit.

Op kortere termijn heeft hij echter andere plannen. ‘Solo-werk zit er niet aan te komen, maar ik ga iets samen met mijn vrouw Sasha Roosen doen. Geen nieuw kindje maken, maar we brengen in september wel samen een plaat uit’,vertelt Davy.

Wachten op songfestivalnaam voor het Zingpaleis
Eerst werkt Davy een drukke zomer af. Met ‘Viva de Romeo’s’ staan hij en zijn twee collega’s trouwens op 1 in de Vlaamse top 10. Tijdens Zomerhit trakteerde hij en zijn spitsbroeders de aanwezige pers op een stuk van de feesttaart die het management naar aanleiding van dit heuglijke feit liet aanrukken.

In december komt er een nieuwe editie van het Zingpaleis aan. Naast Lou Bega ligt nu ook de Nederlandse formatie Drukwerk vast. Wij wachten nog op een Songfestivalnaam. ‘Wij ook. We hebben een visje uitgesmeten maar het blijft momenteel stil op dat front’, aldus Davy.

De details verneem je in onderstaand video-interview:


Share
Woord: Raf Van Bedts - Beeld: Colin Merlevede


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 

Reacties zijn gesloten.Berichtcategorieën

Berichttags

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Vandaag - 30 november:
  • Linda Wagenmakers (°30/11/1975, NL) zangeres en musicalartieste (ESF 00)

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief