U bent hier:  Home Nieuws Algemeen
De Romeo’s zijn de échte sterren van het Zingpaleis Delen
deromeos2
11/12/2011 -

De derde editie van Het Zingpaleis werd bijgewoond door meer dan 6000 toeschouwers en mondde uit in een heus volksfeestje. Umberto Tozzi overklaste met zijn klassiekers de andere gastvedetten Harry Slinger, Lou Bega en verrassingsgaste Robyn S., maar de echte vedetten van de avond waren De Romeo’s zelf. Vóór de aanvang van het meezingfeestje werden de Story Awards uitgereikt. Nicole & Hugo ontvingen een Life Time Achievement Award. ‘Nu worden we echt oud’.


Life Time Achievement voor Nicole & Hugo
Showbizz Bart pleegde een aanslag op de goede smaak in zijn beste rood verlours kostuum waarin hij een vijftiental prijzen mocht helpen uitreiken namens het societymagazine Story. Grote winnaars daar werden Hollywood-vrouw Astrid Bryan en NV-A-voorzitter Bart De Wever. Gastoptredens waren er van Sam Gooris en Nicole & Hugo (ESF 73). Vlaanderens meest geliefde showbizzkoppel bracht ‘Dé Goeiemorgen’ en hun schitterende nieuwe single ‘Schietgebed’. Na afloop van hun optreden werd het duo getrakteerd op een Life Time Achievement Award voor hun veertigjarige carrière. ‘Dat betekent dat we nu echt oud worden’, grapte Nicole nogal voorspelbaar.

De Awarduitreiking was niet alleen een fijne opwarming voor Het Zingpaleis, maar voor Story tevens een goedkope manier om de awards voor de ogen van meer dan zesduizend aanwezige zielen met enige grandeur aan de man en vrouw te brengen.

Vlaamse indoorversie van ‘Toppers in Concert’
Het Zingpaleis wordt meestal afgedaan als de Vlaamse indoorversie van Toppers in Concert. Met dien verstande dat er een verschil in schaalgrootte is en dat het Vlaamse publiek een langere opwarming nodig heeft dan de Nederlanders om helemaal uit de bol te gaan. De twee meezingfeesten hebben wel met elkaar gemeen dat er enkel ruimte is voor muzikale herkenbaarheid. Vergis je niet: om zo’n muziekfeest, dat bol staat van medleys in de meest diverse genres, te dragen, mag je vocaal van geen kleintje vervaard zijn en moet je beschikken over een stevig potje podiumervaring. Een kolfje naar de hand van De Romeo’s, want Davy Gilles, Chris Van Tongelen en Günther Levi beantwoorden zonder enige twijfel aan deze criteria.

Het is bon ton om al wat populair is af te doen als minderwaardig, maar net als humor vraagt populaire muziek een professionele aanpak. De som van de Romoe’s is méér dan drie, zelfs in die mate dat ze hun concert even goed alleen kunnen dragen. Ofschoon ze welkom waren, vormden de vier gastvedetten finaal niet echt een doorslaggevende toegevoegde waarde.

Tozzi overklast de andere gastvedetten
Harry Slinger van Drukwerk bracht geen onverdienstelijke versies van ‘Je loog tegen mij’ en ‘Marianneke’, maar van ‘s mans rauwe zangstijl en zijn uitgesproken Amsterdams accent moet je houden. Lou Bega blonk niet uit in zuivere zang en kon slecht een deel van de zaal met een wereldhit als ‘Mambo n° 5′ écht enthousiasmeren. Robyn S. is een (zo goed als vergeten) dansact, zoals er dertien in een dozijn worden gecast in allerhande nineties-party’s.

De Italiaan Umberto Tozzi daarentegen bleef zijn onderkoelde zelve, maar kreeg moeiteloos de zaal mee met zijn klassieke plakkers ‘Ti amo’ en ‘Gente di mare’ en deed de tent, mede dankzij een schitterend arrangement van de zeer verdienstelijke live band, ontploffen met zijn up tempo-paradepaardje ‘Gloria’.

‘Heilige drievuldigheid van de Vlaamse ambiance’
De Romeo’s hadden voor elk wat wils: foute liedjes, nanana- riedeltjes, Nederlandse klassiekers, Studio 54-meestampers en dies meer. Onder het motto ‘het venijn zit in de staart’ werd afgesloten met een Franse medley. Ambiance verzekerd, maar aan de uitspraak is nog wat werk.

Het mag detailkritiek heten. Met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht mag het Zingpaleis na drie edities samen met het Schlagerfestival rond Pasen en de Foute Party aan het eind van het schooljaar  bijgezet worden in de galerij van de ‘Heilige Drievuldigheid van de Ambiance’ die Vlaanderen, netjes verdeeld over het ganse jaar, intussen rijk is.

We waren er bij en ging total loss Viva De Romeo’s!


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 

Reacties zijn gesloten.Berichtcategorieën

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Vandaag - 26 november:
  • Greetje Kauffeld (°26/11/1939, NL) jazz-zangeres (ESF 61)
Vandaag - 26 november:
  • Martin Lee (°26/11/1949, UK), zanger, lid van Brotherhood of Man (winnaar ESF 76)

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief