Iris brengt sowieso een ballade op het Songfestival Delen
foto2012bel4
13/03/2012 - De openbare omroep VRT geeft meer informatie vrij over de selectie van het nummer aanstaande zaterdag.

Aanstaande  zaterdag 17 maart stelt Iris, de Belgische Songfestivalhoop dit jaar, twee mogelijke songs voor in de special ‘Eurosong 2012: een song voor Iris’. Voor het zover is, licht Eén al een tipje van de sluier. Iris laat de kijkers zaterdag kiezen tussen twee ballads: Safety net en Would you.

In de nieuwsbrief en op de website van Eén is de trailer voor het programma in primeur te zien, met daarin één
seconde van elke ballad. De trailer met de ultrakorte fragmentjes wordt dinsdagavond ook uitgezonden op Eén, een eerste keer tussen 18.00 en 19.00 uur.

De VRT omschrijft de nummers als twee mooie, breekbare ballads:

Het eerste nummer, Safety net, gaat over een jong meisje dat op zoek gaat naar geborgenheid in een snel veranderende en onzekere wereld. Ze zoekt houvast en vindt die uiteindelijk ook bij iemand die ze kent. Ze kan in alle vertrouwen vallen in haar “safety net”.

In het andere nummer, Would you, twijfelt Iris aan de oprechtheid van haar geliefde. Iris voelt dat haar relatie op een cruciaal punt is gekomen en vraagt zich af wat haar vriend zou doen wanneer ze hem zou verlaten. Zou hij haar missen, zoals iedere andere jongen? Of niet?

Nadat Iris haar twee nummers zaterdag heeft voorgesteld, krijgen de kijkers het laatste woord. Via televoting (telefoon en sms) kunnen zij stemmen voor de song van hun keuze. In Vrienden Van de Veire, waar Iris later die avond te gast is, maakt Peter Van de Veire bekend met welke song Iris België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Bakoe.

Meer info vindt u op www.een.be


Share
Eurosong.be


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 

Reacties zijn gesloten.Berichttags

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Vandaag - 30 november:
  • Linda Wagenmakers (°30/11/1975, NL) zangeres en musicalartieste (ESF 00)

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief