U bent hier:  Home Nieuws Algemeen
Finland opent inschrijving voor UMK 2013 Delen
umk2012
04/06/2012 - In Finland laten ze er geen gras over groeien. Vandaag werd de inschrijving voor de tweede editie van Uuden Musiikin Kilpailu, kortweg UMK, geopend. Die selectieprocedure verving dit jaar Euroviisut, de Finse Eurosong. De Finse omroep YLE is wel van plan om te sleutelen aan het format van UMK.
Dat YLE zou doorgaan met UMK werd eind april al meegedeeld. Het format van de wedstrijd wordt echter wel aangepast. Het nogal omslachtige format wordt vereenvoudigd en ingekort. Juryrondes, een clubtour of advies via internet zijn bijvoorbeeld nog niet voorzien. Hoe een en ander er concreet zal uitzien, zal nog moeten blijken. YLE houdt zich immers het recht voor om de reglementen nog aan te passen.

Vanaf 3 september kunnen componisten gedurende twee weken hun liedjes insturen. Wie zijn kans in UMK wil wagen, moet ofwel de Finse nationaliteit hebben of minstens een vaste verblijfplaats in Finland hebben. Wellicht zal YLE begin december een dozijn kandidaten bekend maken die mogen deelnemen aan de eigenlijke wedstrijd.

 


Share
Raf Van Bedts
 

Reacties zijn gesloten.Berichtcategorieën

Berichttags

Verjaardagen

Geen jarige Songfestivalnaam vandaag

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief