Slovenië stopt Misija Eurovizija in de ijskast Delen
misijaevrovizija2012
18/06/2012 -

Na het tegenvallende resultaat van Eva Boto in Bakoe, heeft de Sloveense omroep besloten om het selectieproces over een andere boeg te gooien. Dat betekent meteen het (voorlopige?) einde van de talentenjacht Misija Eurovizija.

De talentenjacht Misija Eurovizija moest EMA, de Sloveense Eurosong, laten vergeten. Dat is echter niet gelukt. Eva Boto, met haar zestien jaar de jongste kandidate in Bakoe, slaagde er niet in om met het ‘Molitva’-doorslagje ‘Verjamem’ door te stoten naar de finale. Ze eindigde integendeel net als onze Iris op de voorlaatste plaats, maar dan in de tweede halve finale en met bijna het dubbele van de punten.

Voor RTVSLO was het de doorslag om de talentenjacht, die al niet uitblonk qua kijkcijfers, voor minstens één jaar in de ijskast te stoppen.

Hoe de Sloveense kandidaat voor Zweden zal worden gekozen, is nog niet duidelijk. Mogelijks beleven we een come back van EMA. Binnenkort zal RTVSLO duidelijkheid verschaffen over het format van de volgende Sloveense voorronde.


Share
Raf Van Bedts
 

Reacties zijn gesloten.Berichtcategorieën

Berichttags

Verjaardagen

Vandaag - 31 March:
  • Willem Duyn aka Big Mouth (°31/03/1937 - +04/12/2004) zanger, mannelijke helft van Mouth & MacNeal (ESF 74)
Morgen - 1 April:
  • Sieneke Peeters (°01/04/1992, NL) zangeres (ESF 10)
    Morgen - 1 April:
    • Nicolas Dorian (°01/04/1986, B), zanger bij Witloof Bay (ESF 11)

    Nieuwscategorieën

    Nieuwsarchief