Maak kennis met de Juniors en hun liedjes Delen
junioreurosong2012kandidaten
31/07/2012 - Uit nagenoeg duizend aanmeldingen werden 15 kandidaten gekozen die verdeeld over negen acts mogen aantreden in Junior Eurosong 2012. Tijd voor een nadere kennismaking met de poulains van coaches Brahim, Kathleen Aerts en Ronny Mosuse. En de videoclips van hun nummers kunnen beluisterd en bekeken worden!

De kandidaten van coach Brahim:

1. Alicia & Mariam met ‘Soulmates’

Alicia Guarraci is 14 jaar en komt uit Genk. Alicia heeft nog een tweelingzus Chanice maar als haar familienaam een belletje doet rinkelen, dan komt dat door haar oudere zus Elisa Guarraci, die meedeed aan Eurosong 2008 en Topmodel 2007. Alicia is een levensgenieter en dol op paardrijden, zingen, snowboarden. Haar muzikale voorkeur gaat uit naar de muziek van Beyoncé en Michael Jackson.

Mariam Nazaryan is een 15-jarig meisje uit Meeuwen met Armeense roots. Mariam is een fervente muzikante. Ze gaat al een hele tijd naar de muziekacademie en heeft net haar 6de jaar piano achter de rug, haar 2de jaar algemene muziekcultuur en haar 4de jaar zangles. Ze volgt ook nog eens hip hop, ballet en reggae-dansles. Net zoals vele meisjes van haar leeftijd heeft ze iets met mode én schoenen. Ze is fan van onder meer Lady Gaga, Rihanna en Jessie J, Amy Winehouse, Ne-yo en Rita Ora.

‘Soulmates’ gaat over echte vriendinnen die voor elkaar door het vuur gaan. Het is een uptempo, dansbaar nummer met een vette beat.
Tekst en muziek: Guus Fluit / Wouter Vander Veken / Jean Bosco Safari / Walter Mannaerts / Alicia Guarraci/ Mariam Nazaryan

Bekijk en beluister ‘Soulmates’

2. Guillaume & Lieselot met ‘Hart op het Spel’

Guillaume Vangu is een sympathieke kerel van 13 uit Ledeberg. Hij houdt van de muziek van Bruno Mars, Rihanna en Tom Dice. Als het van hem afhangt, danst en zingt hij de hele dag lang. Hij leert zichzelf liedjes aan op de piano en heeft ook op eigen houtje leren jodelen. Naast zingen is ook dansen voor hem een passie en hij heeft dan ook al allerlei soorten danslessen gevolgd.

Lieselot Lauwers is een echt podiumbeest van 14 uit Sint-Katelijne-Waver. Haar hobby’s hebben allemaal te maken met muziek. Ze acteerde en danste al in musicals als Daens, The Sound of Music en in de Samson & Gert-kerstshows. Ze volgt al enkele jaren zangles en zong zelfs mee op bekende singles als Mama sé van K3.

‘Hart op het spel’ gaat over twee vrienden die verliefd worden op elkaar. Wordt het iets of niet? En wie zet de eerste stap? Het is een zwoel zomers nummer waar je meteen vrolijk van wordt.
Tekst en muziek: Sean D’Hondt / Chris Silos / Guus Fluit / Wouter Vander Veken / Guillaume Vangu / Lieselot Lauwers

Bekijk en beluister ‘Hart op het spel’

3. Lowie met ‘Go go go’

Lowie Vaerman is 11 en woont in Zemst. Hij is altijd de performer van het gezelschap: zet hem op een podium met een microfoon en een camera en hij geeft gegarandeerd het beste van zichzelf. Lowie is ook sportief – hij doet aan atletiek en paardrijden – en gaat naar de chiro. Sinds kort speelt hij ook gitaar.

‘Go Go Go’, het liedje van Lowie, is onmisbaar op elke party. Go Go Go en gaat over de leuke sfeer tijdens een geslaagd feestje.
Tekst en muziek: Jean Bosco Safari / Walter Mannaerts / Guus Fluit / Lowie Vaerman

Bekijk en beluister ‘Go go go’

De kandidaten van coach Kathleen Aerts

4. Lalaladies met ‘Ik ben verliefd’

De Lalaladies is een vijfkoppige meisjesgroep : Kaat, Sarah-Marie, Leonore, Yuki en Emma (van links naar rechts op de foto)

Kaat Crick is 10 en woont in Willebroek. Ze turnt al sinds haar 4 jaar, doet aan tumbling en acrogym. Ze volgt danslessen en gaat graag naar de chiro.

Sarah-Marie Jennen is 11, komt uit Putte-Grasheide maar is geboren in Tanzania, op de flanken van de Kilimanjaro. Haar absolute lievelingshit is Respect van Aretha Franklin. Ze houdt van dansen en zingen.

Leonore Nassen is 11 jaar en woont in Aartselaar. Haar hobby’s zijn dansen, zingen en viool spelen. Ze volgt ook lessen Woord. Leonore is fan van Adele, Selena Gomez, Rihanna en Miley Cyrus.

Yuki Dejonckheere is 10 jaar en komt uit Antwerpen. Yuki is een creatieve duizendpoot: ze gaat naar de muziekschool, speelt viool, volgt jazzballet en circuslessen. Ze houdt gewoon superveel van zingen en dansen.

Emma Von Arx is 10 jaar en woont in Olen. Emma’s dag begint en eindigt met zingen. Ze gaat naar de muziekschool en speelt piano. Ze is fan van Michael Jackson, Adele en Kato. 15

‘Ik ben verliefd’ is een vrolijk popliedje over een typisch meisjesthema: verliefd zijn op een ongelooflijke knapperd!
Tekst en muziek: Peter Gillis /Miguel Wiels / Cliff Vrancken / Kaat Crick / Yuki Dejonckheere / Sarah-Marie Jennen / Leonore Nassen / Emma Von Arx

Bekijk en beluister ‘Ik ben verliefd’

5. Laurens met ‘Ik wil de wereld zien’

Laurens Kindekens is 14 en woont in Geraardsbergen. Hij heeft al heel wat podium- en cameraervaring opgedaan tijdens zijn deelname aan het Ketnet-programma ‘Zo is er maar één – De cup’ in 2008. Laurens speelt piano en slaat graag een balletje tennis. Hij houdt van muziek met power en daarom zijn Lady Gaga, Nicki Minaj en Adele onmisbaar in zijn iPod.

Laurens wou een dancenummer over vrij zijn en dat is ‘Ik wil de wereld’ zien ook geworden.
Tekst en muziek: Peter Gillis / Vincent Goeminne / Laurens Kindekens

Bekijk en beluister ‘Ik wil de wereld zien’

6. Mai-Li met ‘Zo vrolijk was ik nooit’

Mai-Li De Raeymaeker is een meisje van 11 uit Wortel. Mai-Li is blind en volgt daarom braille notenleer. Ze leert ook piano. Ze is helemaal weg van Laura Omloop en was heel blij om net zoals haar idool een Junior te worden. Mai-Li is geen onbekende bij Ketnet. Ze werkte al mee aan ‘Ketnet King Size’ als Ketnet-reporter in de rubriek ‘Het rode lopertje’. Ze was ook te zien in ‘Goeie Vrijdag’ op Eén, waarin haar grote droom uitkwam : samen met Laura haar liedje Zo verliefd zingen.

Mai-Li’s liedje ‘Zo vrolijk was ik nooit’ gaat over een stapelverliefd meisje dat een briefje van haar liefje kreeg.
Tekst en muziek: Peter Gillis / Miguel Wiels / Alain Vande Putte / Mai-Li De Raeymaeker

Bekijk en beluister ‘Zo vrolijk was ik nooit’

De kandidaten van coach Ronny Mosuse

7. Fabian met ‘Abracadabra’

Fabian Feyaerts is 14 jaar en komt uit Arendonk. In zijn vrije tijd voetbalt hij, speelt hij gitaar en piano en gaat hij naar de Chiro. Maar hij is ook altijd te vinden voor een jamsessie met zijn vrienden. Fabian is fan van de stoere rockmuziek van Greenday en Simple Plan.

Het nummer van Fabian heet ‘Abracadabra’ en gaat over alles wat een jongen zou kunnen doen, mocht hij kunnen toveren… .
Tekst en muziek: Jeroen Swinnen / Stefaan Fernande / Fabian Feyaerts

Bekijk en beluister ‘Abracadabra’

8. Jana met ‘3,2,1, Go!’

Jana Schrauwen is 14, komt uit Brecht en is al een hele tijd met muziek bezig. Ze volgde vier jaar muziekschool, gitaar en drum. Ze volgt ook zangles. Haar mooie stem viel Ronny en Jeroen onmiddellijk op. Zelf kijkt ze op naar Adele en School is cool. Jana tennist en loopt graag, maar dan liefst op haar blote voeten. In de winter kan je haar zien snowboarden. En ze zit heel graag met haar neus in spannende boeken.

Jana’s lied ‘3,2,1 Go!’ is een catchy dansnummer met een boodschap: als je iets wil bereiken, ga ervoor en streef naar het beste!
Tekst en muziek: Jeroen Swinnen / Ashley Hicklin / Saskia Vanderheyden /Jana Schrauwen

Bekijk en beluister ‘3,2,1, Go!’

9. Jens met ‘Geloven in jezelf’

Jens Broes is 12 en komt van Minderhout. Hij gaat al jarenlang naar de muziekschool en volgt er pianolessen. Maar hij is ook gek op musicalkampen en toneelspelen. Daarnaast leeft hij zich uit in de KSJ en heeft hij ook al zes jaar tekenschool achter de rug. Zijn grote voorbeelden zijn Selah Sue, Adele, Michael Jackson en Kato. Jens geniet met volle teugen van Junior Eurosong en hij vond het geweldig dat hij zijn nummer mocht inzingen in een echte muziekstudio met een topproducer als Jeroen Swinnen.

De titel van ‘Geloven in jezelf’ vertelt meteen waarover het gaat: wat er ook gebeurt en wat er ook gezegd wordt, iedereen moet altijd blijven geloven in zichzelf.
Tekst en muziek: Jeroen Swinnen / Niko Westelinck / Jens Broes

Bekijk en beluister ‘Geloven in jezelf’


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 

Reacties zijn gesloten.Berichtcategorieën

Berichttags

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Geen jarige Songfestivalnaam vandaag

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief