Junior ESF 2012 – De kandidaten (3): Oekraïne, Georgië, Moldavië & Nederland Delen
jesf2012logo
27/11/2012 - Tijd voor een korte kennismaking met de jonge artiesten die zaterdag het beste van zichzelf zullen geven tijdens de tiende editie Junior ESF. Vandaag zijn de laatste vier landen, Oekraïne, Georgië, Moldavië en Nederland aan de beurt.
Oekraïne: Anastasiya Petrik met ‘Nebo’

Land: Oekraïne (NTU)
Aantal vorige deelnames: 6
Eerste deelname: 2006
Beste resultaat: 2de in 2008
Deelnemer vorig jaar: Kristall met ‘Europe (Evropa)’
Resultaat vorig jaar: 11de

Lied: ‘Nebo’
Artiest: Anastasiya Petrik
Muziek:  Anastasiya Petryk
Tekst: Anastasiya Petryk
Startpositie: 9

Website: http://petryksisters.com/

Anastasiya Petryk (°02 mei 2002) is het jongere zusje van Viktoriya Petrik, die in 2008 met ‘Matrosy’ tweede werd op het Junior Songfestival in Limassol. Dit jaar mag Anastasiya dus proberen minstens even goed te doen met haar liedje ‘Nebo’.

Anastasiya trad voor het eerst op op tv, tijdens Ukraine’s got talent in 2009. Eigenlijk deed haar zus Viktoriya alleen mee aan de wedstrijd, maar toen Anastasiya even op het podium mocht komen om met haar zus mee te zingen , werden ze uitgenodigd om samen verder te gaan in de wedstrijd. De zussen haalden de halve finale.

In 2010 wonnen de zusjes allebei het New Wave Festival in hun leeftijdscategorie. Een jaar later zong Anastasiya op het festival een duet met Philip Kirkorov, ‘Sneg’, wat ‘sneeuw’ betekent. Anastasiya trad op in verschillende tv-programma’s, waaronder ook het Italiaanse ‘Ti lascio una canzone’.

 

Georgië: Funkids met ‘Funky Lemonade’

Land: Georgië (GPB)
Aantal vorige deelnames: 5
Eerste deelname: 2007
Beste resultaat: 1ste in 2008: Bzikebi met ‘Bzzz’ en 2011: Candy met ‘Candy Music’
Deelnemer vorig jaar: Candy met ‘Candy Music’
Resultaat vorig jaar: 1ste

Lied: ‘Funky Lemonade’
Artiest: Funkids
Muziek: Giga Kukhianidze en Funkids
Tekst: Nana Tsintsadze en Funkids
Startpositie: 10

Net als Kids.il uit Israël werd de Georgische groep Funkids samengesteld uit kinderen die intern gekozen werden. Traditiegetrouw werkten ze voor hun liedje samen met Giga Kukhianidze, die ook verantwoordelijk was voor de voorbije Georgische juniorinzendingen, waaronder de winnende liedjes van Bzikebi en Candy.

Ketevan Samkharadze is 13 jaar. Ze is de winnares van de tv-wedstrijd Ana-Bana. Ze won ook verschillende muziekfestivals. Vorig jaar werd Keti tweede in de Georgische Juniorfinale, na Candy.

Nino Dashniani is 11 jaar oud en werd geboren in Brussel. Ze had een rol in de musical Oliver.

De 12-jarige Luka Karmazanashvili nam deel aan ‘Georgia’s got talent’. Hij sprak de stem in van het hoofdpersonage in de tekenfilm ‘Skupi’.

De 11-jarige Elene Arachashvili studeert in de Bzikebistudio. Elene speelt piano.

 

Moldavië: Denis Midone met ‘Toate Vor Fi’

Land: Moldavië (TRM)
Aantal vorige deelnames: 2
Eerste deelname: 2010
Beste resultaat: 6de  in 2011
Deelnemer vorig jaar: Lerika met ‘No-No’
Resultaat vorig jaar: 6de

Lied: ‘Toate Vor Fi’
Artiest: Denis Midone
Muziek: Marian Stircea
Tekst: Radmila Paraschiv
Startpositie: 11

Denis Midone (°14 juni 2002) werd geboren in Israël, maar woont nu in Moldavië. Hij studeert in Chisinau aan de Roemeens-Spaanse Cervantes School.

Denis is sinds 2009 lid van zanggroep Do-Re-Michy. In 2010 werd hij derde tijdens het Sanremo Junior festival in Italië en ook op andere muziekwedstrijden als het International Art Festival Jezerski Perle of het Slavic Bazaar in Wit-Rusland kon hij mooie resultaten vooleggen.

De Moldavische omroep ontving zes inzendingen voor het Junior ESF. Denis werd gekozen via een interne selectie.

 

Nederland: Femke met ‘Tik Tak Tik’

Land: Nederland (AVRO)
Aantal vorige deelnames: 9
Eerste deelname: 2003
Beste resultaat: 1ste in 2009: Ralf met ‘Click Clack’
Deelnemer vorig jaar: Rachel met ‘Teenager’
Resultaat vorig jaar: 2de

Lied: ‘Tik Tak Tik’
Artiest: Femke
Muziek: Femke Meines, Anne Kees Meines, Tjeerd Oosterhuis
Tekst: Femke Meines, Anne Kees Meines
Startpositie: 12

Femke Meines (°11 mei 2000) woont met haar ouders en drie zusjes in Tuitjenhorn. Ze houdt van zingen, dansen, skeeleren, zwemmen én van witte chocolade.

Vorig jaar deed Femke al auditie voor het Junior Songfestival met het liedje ‘Geen tijd’, maar ze werd niet geselecteerd. Dit jaar schreef ze zich opnieuw in met het liedje ‘Zomerzon’. Jurylid Lucia Marthas herinnerde zich echter nog haar auditie van vorig jaar. Femke mocht door naar de finaleauditie, maar dan wel met ‘Geen tijd’. Producer Tjeerd Oosterhuis bewerkte ‘Geen tijd’ voor de halve finales tot ‘Tik Tak Tik’.

Femke haalde maar net de finale van het Junior Songfestival. In de tweede halve finale haalde ze evenveel punten als Sterre, maar omdat zij meer punten van het publiek kreeg, stootte Femke door naar de finale. Sterre kreeg later de wildcard. In de finale won Femke met één punt verschil van Alessandro, die ze in de halve finale nog moest laten voorgaan. De favorieten, de jongens van Mainstreet, werden derde.

Femke mag dus de jubileumeditie in eigen land afsluiten. Dat ze er geen reisje bovenop krijgt, vindt Femke niet erg, integendeel, ze is maar wat blij dat de internationale finale in Amsterdam doorgaat, want ze is bang om te  vliegen.


Share
Astrid Cuenen


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 

Reacties zijn gesloten.Berichtcategorieën

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Vandaag - 1 december:
  • Lize Marke (°01/12/1936, B), zangeres (ESF 65)

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief