Anouk zingt ‘Birds Falling Down’ – update Delen
anouk won't let you play that game
21/02/2013 -

Anouk zal in Malmö het nummer ‘Birds Falling Down’ zingen. Dat heeft haar producer Tore Johansson verklapt aan het Zweedse blad Sydsvenskan. Samen met Martin Gjersrad en  Anouk zelf werkt de man aan haar nieuwe album dat op 17 mei verschijnt. Johansson tempert trouwens meteen de verwachtingen: ‘Het nummer is kansloos voor de overwinning.’ In maart wordt het voorgesteld.

[update]Titel is ingekort tot ‘Birds’

Anouk zelf heeft laten weten dat haar lied voor Malmö niet ‘Birds falling down’, maar kortweg ‘Birds’ zal heten. Verder verwonderde ze zich erover of een nummer te mooi kan zijn om een songfestival te winnen.

Overigens beweren diverse media dat het nummer op 11 maart zal worden voorgesteld. Bevestiging van de TROS wordt vandaag nog verwacht.[/update]

Met ‘Birds Falling Down’ is meteen de eerste track van Anouks nieuwe album bekend. In maart weten we hoe het klinkt. Waar of wanneer de Nederlandse songfestivalinzending wordt voorgesteld is nog steeds niet geweten.

‘Birds Falling Down’ is niet speciaal voor het Songfestival geschreven, maar Anouk kwam aanzetten met het plan om met dit nummer naar Malmö te gaan. Johansson tempert dan ook meteen de verwachtingen. Hij stelt onomwonden dat het lied ‘mooi en groots, maar absoluut kansloos voor de overwinning is’. Volgens de Zweed gaat het om geavanceerde muziek met veel akkoorden. Het is geschreven om goed te zijn, niet om te winnen.’ (Bron: Sydsvenskan/songfestivalweblog)

 


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 

Reacties zijn gesloten.Berichttags

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Geen jarige Songfestivalnaam vandaag

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief