Het plagiaatspook duikt op bij ‘Only Teardrops’ Delen
foto2013den5
19/05/2013 - Naar goede gewoonte duikt het plagiaatspook op na afloop van het Songfestival. Via Twitter worden geruchten verspreid dat de intro van ‘Only Teardrops’ van Emmelie de Forest  verdacht veel zou lijken op ‘I surrender’ van de groep K-otic, die destijds werd gevormd uit het programma ‘Starmaker’.
Even voor de duidelijkheid: vooralsnog gaat het over geruchten. Die worden niet zelden de wereld ingestuurd door mensen die ‘gelijkenissen’ met een ander nummer menen te ontwaren. ‘Gelijkenissen’ zijn echter niet noodzakelijk hetzelfde als plagiaat, waarvoor een duidelijke definitie bestaat. Niet zelden gaat het om mensen die graag een graantje meepikken van de massale media-aandacht die het Songfestival met zich meebrengt.

“Liedjes op het Songfestival moeten een nieuwe compositie zijn”, vertelt Eric van Tijn, producer en oud-jurylid van Idols, tegen NOS: “De melodie is duidelijk 1-op-1, dat valt niet te ontkennen. Toch denk ik dat het een storm in een glas water is, want het gaat alleen om de intro.” Hamvraag is dus of er daadwerkelijk officieel sprake kan zijn van plagiaat. Dat moet worden bepaald door officiële instanties. Wie ‘Only Teardrops’ al meteen gediskwalificeerd ziet, is er dus aan voor de moeite.

Bekijk de video van ‘I surrender’ van K-otic:

Bekijk de video van ‘Only Teardrops’ van Emmelie de Forest:


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 


Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Geen jarige Songfestivalnaam vandaag

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief