Inschrijvingen in IJsland zijn geopend Delen
songvakeppnin2014
04/09/2013 - In IJsland heeft de nationale omroep RÚV de inschrijvingen voor Söngvakeppnin 2014 geopend. Tot en met 7 oktober kunnen liedjes worden ingezonden. Een vooralsnog onbekend aantal voorronden vindt plaats in januari en februari van volgend jaar.
Componisten mogen maximaal slechts twee nummers insturen voor Söngvakeppnin 2014. Voor tekstdichters geldt er geen maximumgrens. Naar goede gewoonte moeten de liedjes in IJslands worden geschreven voor de nationale voorronde. De winnaar kan op het Songfestival wel aantreden met een vertaalde versie.

Eens de inzendingen op 7 oktober ingediend zijn, gaat een selectiecomité op zoek naar de beste nummers voor Söngvakeppnin. Hoeveel liedjes er zullen worden geselecteerd staat vooraf niet vast. Hierdoor kan RUV nu ook nog niet zeggen hoeveel voorronden er zullen worden georganiseerd in januari en februari.

Na het selecteren van de liedjes gaat de IJslandse omroep in samenspraak met de componisten en tekstdichters op zoek naar geschikte artiesten om de nummers te vertolken.


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 


Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Geen jarige Songfestivalnaam vandaag

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief