Eurosong 2014, de Countdown (2): De eerste vijftien kandidaten Delen
eurosong2014
28/01/2014 - Op zondag 2 februari pakt Eén uit met de eerste casting voor Eurosong 2014. In onze countdown naar de start, kunnen we vandaag uitpakken met de vijftien kandidaten die hun opwachting maken tijdens de eerste casting. De namen zijn officieel vrijgegeven door Eén. Onder hen bekende namen als Udo, 3M8S, Nelson en 2 Fabiola, flink wat namen uit Idool en The Voice, maar evenzeer enkele notoire onbekenden.
Wie van de dertig kandidaten ons land vertegenwoordigt in Kopenhagen, bepalen de vier experten en de kijkers zeven weken lang tijdens een spannende zoektocht met Eva Daeleman en Peter Van de Veire. Op zondag 2 februari wagen de eerste vijftien kandidaten hun kans. Een week later nog eens evenveel kandidaten.

Dit zijn de vijftien kandidaten die in de eerste aflevering strijden voor een plek in de halve finales. Ze zingen in deze casting elk een nummer uit de rijke Eurovisiesongfestivalgeschiedenis.

WHITE BIRD ZINGT FLY ON THE WINGS OF LOVE (THE OLSEN BROTHERS, 2000)

whitebird

White Bird (1988, Gent)

White Bird is het alter ego van singer-songwriter Bert Van Renne. Hij speelde al in verschillende bands, van punk tot rock en pop. Met zijn vorige band SnoWhites haalde hij het onder meer tot in de playlist van Radio 2. Hij haalde de liveshows van The Voice. In 2013 scoorde hij radiohits met 126 en Saviour.

 

EVA JACOBS ZINGT IN YOUR EYES ( NIAMH KAVANAGH, 1993)

evajacobs

Eva Jacobs (1989,Houthalen)

Het grote publiek kent Eva Jacobs als één van de ontdekkingen uit The Voice 2012. Ze verliet de talentenjacht dan wel vroeger dan verwacht, maar liet met haar soulvolle stem en gevoelig pianospel een diepe indruk na op kijkend Vlaanderen. Intussen heeft Eva een eerste cd uitgebracht en had ze met haar versie van If I ain’t got you een bescheiden hit op Radio 2 en MNM.

 

THE FUCKULELES ZINGEN WATERLOO (ABBA, 1974)

thefuckeleles

The Fuckuleles:
Arne Vanhaecke (1987, Gent)
Mathias Moors (1982, Schaffen)
Steven Vergauwen (1982, Gent)

The Fuckuleles is een zijproject van singer-songwriter en VtmKzoom-gezicht Arne Vanhaecke. Gewapend met niets meer dan drie ukuleles wagen Arne en de zijnen zich aan covers van bekende hits. En hun minimalistische aanpak werkt: een uitzinnig Sportpaleis ging al overstag, net als een stampvolle tent op folkfestival Dranouter.

 

JOYCE ZINGT MISTER (SERGIO & THE LADIES , 2002)

joyce

Joyce Lemmens (1995-Berbroek, Herk-De-Stad)

Ze is één van de nobele onbekenden die dit jaar een gooi doet naar een plaats in Kopenhagen. Radio 2-luisteraars kennen de Limburgse zangeres als winnares van de derde editie van De Muziekklas, een wedstrijd waarin voormalig Eurosongdeelnemer Tom Dice op zoek ging naar Nederlandstalig poptalent.

 

THE EXCLUSIVE STRINGS ZINGEN HARD ROCK HALLELUJAH (LORDI, 2006)

theexclusivestrings

The Exclusive Strings:
Danielle Van Berkom (1990, Nederland)
Melissa Schaak ( 1982, Canada)
Tamara Savic (1977, Servië)
(Woonplaats: Boxtel (NL) / Mechelen)

Orkestleider Jan Ceulemans ging op zoek naar getalenteerde violisten in de meest gerenommeerde conservatoria en bracht hen samen in het project The Exlusive Strings. Sinds hun oprichting hebben de dames al in binnen- en buitenland prestigieuze concerten op de meest exclusieve locaties gegeven. Sinds de komst van de Nederlandse Danielle kreeg de hype vioolmuziek een toegevoegde factor: zang.

 

JESSY ZINGT EUPHORIA (LOREEN, 2012)

jessy

Jessy (1976, Herzele)

Jessy Desmet groeide op in een muzikaal gezin en kroop al snel mee op het podium bij het orkest van haar vader. Als kind zong ze met onder andere Willy Sommers en Marijn Devalck. In 1996 leidde een ontmoeting met de mensen van The Mackenzie tot een zeer succesvolle samenwerking met als grootste hit de danceklassieker ‘Innocence’. Ook na deze samenwerking scoorde Jessy tot vandaag een waslijst aan hits zoals Look @ me now en Nothing at all.

 

GRACIOUS WILD ZINGT IN LOVE FOR A WHILE (ANNA ROSSINELLI, 2011)

graciouswild

Simon Sinnaeve (1990, Leuven)

Op amper zestienjarige leeftijd won Simon Sinnaeve de wedstrijd Wanna Sing op TMF. Hij sleepte een platencontract in de wacht en nam een single op. Daarna werd het stil rond de jonge singer-songwriter. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Simon snakt naar grote podia. Als Gracious Wild waagt hij zijn kans in Eurosong 2014.

 

VIOLET SKY ZINGT DOOR DE WIND (INGEBORG, 1989)

violetsky

Viola Furleo (1979, Sluizen)
Kristof Van den Bergh (1980, Sluizen)

Violet Sky bestaat uit Kristof (voormalig zanger van The Ditch) en Viola (zangeres van 2Fabiola). De twee vormen al geruime tijd een koppel en verwachten samen een kindje. Nu maken ze ook samen muziek. Hun eerste grote muzikale wapenfeit wordt Eurosong 2014.

 

AXEL HIRSOUX ZINGT TU TE RECONNAÎTRAS (ANNE-MARIE DAVID, 1973)

axelhirsoux

Axel Hirsoux (1982, La Hestre)

Axel Hirsoux is een zanger en acteur uit La Hestre. Hij waagde zijn kans in het verleden al bij zangwedstrijden als het Concours International De La Chanson en Star Academy. In 2013 schreef hij zich in voor The Voice Belgique. Hij sneuvelde toen in de tweede ronde. Hij speelde ook al een aantal rollen in musicals, zoals Quasimodo in de musical Notre Dame de Paris.

 

3M8S ZINGT ONLY TEARDROPS (EMMELIE DE FOREST, 2013)

3M8S

3M8S
Dennis Deneyer (1991, Sint-Genesius-Rode)
Kevin Kayirangwa (1991, Borgerhout)
Dean Delannoit (1989, Geraardsbergen)

3M8S is een boysband die in 2012 werd opgericht door de drie Idool-finalisten Dean (winnaar in 2007), Dennis (finalist 2011) en Kevin (winnaar 2011). 3M8S scoorde hits zoals ‘Summer’s gone’, ‘Back in september’, ‘Lovestoned’ en ‘My Island’. Eind 2012 kondigden de leden het einde van de groep aan. Eurosong 2014 zal hun laatste wapenfeit worden.

 

NELSON ZINGT GLORIOUS (CASCADA, 2013)

nelson

Nelson Moraïs (1983, Antwerpen)

Nelson Moraïs dook al in Eurosong 2004 op als achtergrondzanger bij zijn zus Elsie maar werd pas echt bekend dankzij zijn deelname aan Eurosong 2008 met ‘When I can’t find love’. Daar viel hij op in zijn witte marcelleke achter een piano. Nelson richtte zich daarna eerder op dance en scoorde hits in de Ultratop.

 

ELVYA DULCIMER ZINGT SWEET PEOPLE (ALYOSHA, 2010)

elvyadulcimer

Liesbeth De Weer (1992, Opglabbeek)

Liesbeth De Weer, ofte Elyva Dulcimer, is gefascineerd door folk, metal en Keltische muziek. Ze is – als één van de enigen in België – de trotse bezitster van een hammered dulcimer, een snaarinstrument dat met hamertjes wordt bespeeld.

 

2 FABIOLA FT. LOREDANA ZINGT MY NUMBER ONE ( ELENA PAPARIZOU, 2005)

2Fabiola

2 Fabiola ft. Loredana
Pat Krimson (1965, Zonhoven)
Loredana De Amicis (1986, Genk)

De legendarische danceformatie rond Pat Krimson is terug van nooit weggeweest. In de jaren negentig scoorde 2Fabiola superhits als ‘Lift you up’, ‘Magic flight’ en ‘Freak out’. Het werd even wat stiller rond Pat en de zijnen, maar met nieuwe zangeres Loredana De Amicis in de gelederen lijkt 2Fabiola helemaal klaar voor een spetterend Eurosong-avontuur.

 

DI STEPHANO ZINGT L’AMOUR ÇA FAIT CHANTER LA VIE (JEAN VALLÉE, 1978)

distephano

Stephan Simons (1964, Bocholt)

Met zijn 49 lentes is Stephan de ouderdomsdeken van Eurosong 2014. Stephan ademt muziek: hij dirigeert, componeert, zingt en bespeelt verschillende instrumenten, zoals cornet, euphonium en piano. Een multitalent dat klaar is om het Eurosongpubliek te veroveren.

 

UDO ZINGT NE PARTEZ PAS SANS MOI (CÉLINE DION, 1988)

Udo

Udo Mechels (1976, Nossegem)

Udo heeft iets met muziekwedstrijden. In 2005 won hij de talentenjacht X Factor op VTM, en amper twee jaar later kroonde hij zich met de Will Tura-cover ‘Ik mis je zo’ tot winnaar van Zo is er maar één op Eén. Schrijft hij ook Eurosong 2014 op zijn palmares?

 

Praktisch:
Eurosong 2014: castings op 2 en 9 februari om 20.30 u.
Eurosong 2014: callback op 16 februari, halve finales op 23 februari, 2 en 9 maart en finale op 16 maart, telkens live om 20.30 u.
www.een.be

Morgen: de locaties


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 


Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Vandaag - 26 november:
  • Greetje Kauffeld (°26/11/1939, NL) jazz-zangeres (ESF 61)
Vandaag - 26 november:
  • Martin Lee (°26/11/1949, UK), zanger, lid van Brotherhood of Man (winnaar ESF 76)

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief