U bent hier:  Home Nieuws Eurosong 2014
Dit zijn de vijftien kandidaten voor zondag Delen
logoEurosong2014
04/02/2014 - Op zondag 9 februari ziet de kijker van Eén de tweede casting voor Eurosong 2014. Vorige zondag waagden de eerste vijftien kandidaten hun kans. Deze week tonen de laatste vijftien kandidaten wat ze in hun mars hebben. Onder hen bekend volk als Petra, Urban Trad-zangeressen Soetkin en Veronica, Wim Soutaer en zijn Soulbrothers, Sylvie De Bie en zowaar een vierkoppig collectief dat nog anoniem wenst te blijven.
De drie experten Piet Goddaer, Jef Martens en Bart Peeters, kiezen opieuw vier artiesten die meteen doorstoten naar de halve finale en vier kandidaten die mogen herkansen in de call back. Na de twee castings blijven dus acht kandidaten over die al zeker zijn van een plaatsje in de halve finale. Acht andere kandidaten krijgen een herkansing in de callback op zondag 16 februari, waarvan de helft het ook tot in de halve finale schopt.

Dit zijn de kandidaten:

SOULBROTHERS ZINGEN PUPPET ON A STRING (SANDIE SHAW, 1967)

TheSoulbrothers

Soulbrothers
Wim Soutaer (1974, Halle)
Charel Van Domburg (1969, Overijsse)
Vincent Goeminne (1963, Gentbrugge)

Wim, Charel en Vincent vormen samen de live partyband Soulbrothers. Hun repertoire bevat alles behalve soul: dancehits, reggae, zwoele latino, Vlaamse klassiekers en popclassics. Het zijn drie geweldige zangers en muzikanten die altijd met de nodige humor hun publiek mee op sleeptouw nemen. Wim Soutaer kennen we van Idool 2003, Vincent Goeminne nam deel aan Eurosong in het gezegende jaar 1987. Hij eindigde laatste.

 

MR. JONES ZINGT STANDING STILL ( ROMAN LOB, 2012)

MrJones

Mr. Jones
Jonas Cole (1984, Gent)

Jonas Cole studeerde jazz- en popzang aan het Conservatorium in Gent. Hij maakte zijn opleiding af aan het gerenommeerde Complete Vocal Institute in Kopenhagen, de school waar ook de winnares van Songfestival 2013, Emmelie de Forest, lessen volgde. Jonas deed in 2011 mee aan Idool. Hij haalde er uiteindelijk een negende plaats.

 

SIL ZINGT WHERE ARE YOU? (IMAANI, 1998)

Sil

Silvy De Bie (1981, Nijlen)

Silvy De Bie begon haar carrière op amper negenjarige leeftijd als Silvy Melody. Ze scoorde meteen een grote hit met de Michael Jackson-cover ‘Ben’. Nadien haalde ze ook de hitparade met ‘Nummer 1′, het lied waarmee Sofie tweede eindigde in Eurosong ’83. Na enkele andere projecten stond ze weer helemaal aan de top met het danceproject en de hitformatie Sylver. De bekendste hit van het project is ‘Turn the tide’. Later maakte Sylver ook de ABBA-cover ‘Lay all your love on me’. Na zeer succesvolle jaren kondigde ze in 2013 aan dat ze uit de groep stapte om zich meer te kunnen toeleggen op haar solocarrière.

 

AELIA ZINGT POUPÉE DE CIRE, POUPÉE DE SON (FRANCE GALL, 1965)

Aelia

Aelia
Soetkin Collier (1977, Beveren-Waas)
Veronica Codesal (1977, Sint-Pieters-Leeuw)

Veronica en Soetkin dragen een behoorlijk Eurosongverleden met zich mee. Zo behaalde Veronica als zangeres van Urban Trad een onverhoopte tweede plaats op het Eurovisiesongfestival in Letland in 2003 met het nummer Sanomi. Aanvankelijk zou ook Soetkin naar Riga meereizen, maar door beschuldigingen wegens vermeende extreemrechtse sympathieën mocht ze uiteindelijk niet mee. Deze beschuldigingen bleken achteraf onjuist.

 

TISHA CYRUS ZINGT DÛM TEK TEK (HADISE, 2009)

TishaCyrus

Tisha Cyrus ( 1995, Herentals)

Ondanks haar jonge leeftijd weet Tisha Cyrus (haar echte naam) perfect wat ze wil. Dankzij enkele Youtube- en facebookfilmpjes werd ze opgemerkt door een producer die omvergeblazen werd door haar talent. Ze wordt ondertussen omringd door een professioneel team en ze smeedt internationale plannen. 2014 zou wel eens haar jaar kunnen worden.

 

PETRA ZINGT ALL KINDS OF EVERYTHING (DANA, 1970)

Petra

Petra De Steur (1972, Ursel)

Eurosonghabitué Petra is ook dit jaar weer van de partij. Na eerdere pogingen in 1993, 1999 en 2006 is de zangeres vastbesloten zich te plaatsen voor het Eurovisiesongfestival. Bovendien viert ze dit jaar een kwarteeuw carrière. In dit jubileumjaar moet een plaats op het grote podium in Kopenhagen de kers op de taart worden. Vierde keer, goede keer?

 

BANDITS ZINGEN GEEF HET OP (CLOUSEAU, 1991)

Bandits

Bandits
Jasper Publie (1996, Sint-Katelijne-Waver)
Toon Smet (1997, Kapelle-op-den-Bos)
Tim Thielemans (1998, Kontich)
Thomas Van Achteren (1995, Sint-Katelijne-Waver)

De vier Bandits zijn met voorsprong de jongste kandidaten in het deelnemersveld. In tegenstelling tot wat hun leeftijd doet vermoeden, beschikt het viertal over tonnen ervaring. Ze deden allemaal – in een andere samenstelling – mee aan Junior Eurosong, namen intussen al een cd op, en brachten verschillende singles uit. Intussen heeft Bandits ook een serieuze live-reputatie opgebouwd tijdens optredens in onder meer de Lotto Arena en op Marktrock.

 

AXEELA ZINGT BELIEVE (DIMA BILAN, 2008)

Axeela

Axelle Aerts (1993, Heppen)

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Axeela al heel wat ervaring. In 2006 deed ze onder de naam Lizz@xy mee aan Eurosong For Kids. Amper twee jaar later mocht Axeela het voorprogramma van Natalia verzorgen in het Sportpaleis, Vorst Nationaal en de Ethias Arena. In 2012 was ze te zien in The Voice, waar ze het tot in de liveshows schopte.

 

MANUEL PALOMO ZINGT ERES TU (MOCEDADES, 1973)

ManuelPalomo

Manuel Palomo (1988, Brugge)

Manuel is half Chileen, half Belg en geboren in Parijs. Vlaanderen leerde hem kennen als een van de finalisten tijdens Idool 2011 en kortstondig als het vriendje van Kato, die in dezelfde Idool-selectie furore maakte. Hij speelt onder meer sax en piano. Samen met het Adya-orkest bracht hij eind 2013 met veel succes zijn eerste album uit, met romantische semi-klassieke melodieën in drie talen. Het album kampeert al enkele weken in de top 3 van de albumcharts.

 

YASS ZINGT L’OISEAU ET L’ENFANT (MARIE MYRIAM, 1977)

Yass

Yass Smaali ( 1981 ,Genk)

Op achttienjarige leeftijd trok Yass zonder geld van geboortestad Nîmes naar Parijs om zijn muzikale droom na te jagen. Hij leefde een tijdje op straat terwijl hij audities deed maar kon uiteindelijk bij Club Med aan de slag als choreograaf. Op de Dominicaanse Republiek leerde hij zijn Vlaamse vriendin kennen die hem later ook inschreef voor The Voice. Ondertussen is zijn eerste single al een feit.

 

MAUREEN ZINGT DING-A-DONG (TEACH-IN, 1975)

Maureen

Maureen Vanherberghen (1987, Hoegaarden)

Maureen eindigde in 2011 knap vierde in de talentenjacht Idool. Ondertussen bracht ze drie singles uit en zong ze de begingeneriek van de VTM-soap Familie in. Maureen is ook te zien op Ketnet, en zingt bij De Ketnetband.

 

BASTIEN ZINGT FLY ON THE WINGS OF LOVE (THE OLSON BROTHERS, 2000)

Bastien

Bastien Hubens (1985, Zottegem)

Bastien nam in 2009 deel aan de zangwedstrijd Zo is er maar één, maar hij overleefde de eerste ronde niet. Sindsdien spitst Bastien zich toe op zijn project Bastien and the Symphonic Ladies. Samen met zijn ladies brengt hij een combinatie van eigen werk en een naar eigen zeggen symfonische striptease van de mooiste liedjes aller tijden. Bastien is manager van The Fuckuleles die te zien waren in de eerste casting.

 

ANDREI LUGOVSKI ZINGT IN A MOMENT LIKE THIS ( CHANEE & N’ EVERGREEN, 2010)

AndreiLugovski

Andrei Lugovski (1983, Oostende)

Andrei Lugovski is een Wit-Russisch-Belgische zanger en heeft een krachtige tenorstem. In 1999 verhuisde hij van Minsk naar Oostende. Hij nam aan verschillende wedstrijden deel maar brak pas door na zijn derde plaats in Idool 2007. Sindsdien bracht hij met succes drie albums uit en trad op met onder andere Will Tura en Richard Clayderman.

 

DINA RODRIGUES ZINGT NE PARTEZ PAS SANS MOI ( CELINE DION, 1988)

DinaRodrigues

Dina Rodrigues (1981, Roeselare)

Op haar negentiende verliet Dina haar geboorteland Portugal om zich samen met haar ouders in België te vestigen. Ze volgde dans- en zangcursussen en timmert intussen volop aan een artiestencarrière. Dina was al te bewonderen in Het Witte Paard in Blankenberge en verzorgde het voorprogramma van Jo Vally (Eurosong 81), Will Tura en Jacky Lafon (Eurosong 81).

 

DAY ONE ZINGT SATELLITE (LENA, 2010)

DayOne

Day one (?,?)

Day One is een collectief van vier muzikanten die voorlopig anoniem willen blijven. Zij staan garant voor een nieuwe frisse drum & bass-stijl. Het viertal verschuilt zich achter maskers omdat ze uit andere projecten en richtingen komen en graag met een neutrale blik beoordeeld worden.

 

Praktisch:

Eurosong 2014: casting op 9 februari om 20.30 u.
Eurosong 2014: callback op 16 februari, halve finales op 23 februari, 2 en 9 maart en finale op 16 maart, telkens live om 20.30 u.


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 


Berichtcategorieën

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Geen jarige Songfestivalnaam vandaag

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief