Liedjes van Eurosong verschijnen op compilatie-cd Delen
logoEurosong2014
11/02/2014 - Goed nieuws voor de Eurosongliefhebbers. Binnenkort verschijnt er een compilatiecd met daarop niet alleen de liedjes van de twaalf semi-finalisten, maar ook de vier liedjes die de afvallers uit de call back hebben opgenomen. Meer details volgen deze week, maar de openbare omroep wist ons nu al te melden dat de liedjes van de vier afvallers uit de call back volgende maandag al verkrijgbaar zullen zijn via iTunes.

Voor alle duidelijkheid: de liedjes waarvan sprake zijn NIET de songfestivalcovers die de kandidaten tijdens de castings hebben gebracht, maar wel degelijk de nieuwe, originele liedjes die ze door de experten toegewezen kregen om hun kansen op Kopenhagen te verdedigen.

De acht kandidaten die nu zondag aantreden in de call back hebben net als de twaalf rechtstreeks geplaatste semi-finalisten een origineel nummer ingeblikt. ‘Het zou zonde zijn om vier van de zestien liedjes verloren te laten gaan. Bijgevolg hebben we besloten om ook de liedjes van de vier afvallers uit de call back mee op de Eurosong-compilatiecd te zetten’, vertelt Tine Deckers van de VRT-persdienst.

Wanneer de compilatie precies zal verchijnen, wordt later deze week duidelijk. Als we naar het Zweedse model kijken, zal de release allicht gebeuren na de semi-finales en dus in de rechtstreekse aanloop naar de finale. ‘We kunnen nu al melden dat de vier liedjes van de afvallers van de call back aanstaande maandag al verkrijgbaar zullen zijn via iTunes’, aldus nog de VRT-persdienst.


Share
Raf Van Bedts
 


Berichtcategorieën

Verjaardagen

  
Morgen - 28 February:
  • Paul de Corte (°28/02/1979, NL), zanger, lid van Re-Union (ESF 04)

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief