Dit zijn de acht covers voor de call back Delen
Eurosong2014Experten
12/02/2014 - Aanstaande zondag vindt de call back van Eurosong 2014 plaats. Het wordt de eerste live show, waar bovendien Ruslana voor het eerst de drie experten van de vakjury vervoegt. De acht kandidaten die strijden voor de vier laatste semi-finaleplaatsen brengen een nieuwe songfestivalcover.

Vanaf zondag 16 februari schakelt Eurosong 2014 op Eén een versnelling hoger. Na de twee castingafleveringen trekken Eva Daeleman en Peter Van de Veire van een leeg Sportpaleis naar de goedgevulde televisiestudio in Videohouse te Vilvoorde. Daar presenteren ze vier liveshows: de callback op zondag 16 februari en drie halve finales vanaf 23 februari.

Acht halve finalisten zijn al bekend en nog eens vier artiesten vervoegen hen na zondag. In de callback treden acht kandidaten aan met als enige doel om één van de laatste vier tickets voor de halve finale te veroveren. En voor het eerst in dit parcours heeft ook het publiek inspraak.

Axeela, Axel Hirsoux, Eva Jacobs, Nelson, Petra, Tisha Cyrus, Udo en Yass zijn al zeker van een plaatsje in de halve finale. Voor acht andere kandidaten is het nog koffiedik kijken tot zondagavond. Welke vier kandidaten stoten door naar de halve finales?

DE LIEDJES
De acht artiesten die in de call back zingen op zondag 16 februari, grasduinen voor hun songkeuze -net als tijdens de castings- in het rijke archief van het Eurovisiesongfestival:

2 FABIOLA FEAT. LOREDANA Euphoria (Loreen, Zweden, ESC 2012)
BANDITS Met een medley van Anne (Clouseau, Eurosong 1989) , Jennifer Jennings (Louis Neefs, België, ESC 1969) en Only Teardrops (Emmelie de Forest, Denemarken, ESC 2013)
DAY ONE Nocturne (Secret Garden, Noorwegen, ESC 1995)
JESSY Je t’adore (Kate Ryan, België, ESC 2006)
JOYCE Save Your Kisses for Me (Brotherhood of Man, Verenigd Koninkrijk, ESC 1976)
MR. JONES My Star (Brainstorm , Letland, ESC2000)
SIL J’aime la vie (Sandra Kim, België, ESC 1986)
WHITE BIRD Love Shine a Light (Katrina & The Waves, Verenigd Koninkrijk, ESC 1997)

STEMMEN DOE JE ZO
Voor het eerst zullen niet alleen de experten zich kunnen uitspreken over de kandidaten, maar stemmen de kijkers mee, elk goed voor vijftig procent van het eindresultaat. En stemmen kan op twee manieren:

Door het volgnummer van de kandidaat te sms’en naar 6000 (50 cent per sms verstuurd)
Door online te stemmen via een.be/eurosong.


Share
Raf Van Bedts


We horen graag je reactie op dit artikel. Vermeld je naam en houd het gezellig voor iedereen. Ongepaste reacties worden verwijderd. Foutje gespot in ons artikel? Mail het naar info@eurosong.be!
 


Berichtcategorieën

Berichttags

Zaterdag 23 mei 2015

 

Verjaardagen

Vandaag - 26 november:
  • Greetje Kauffeld (°26/11/1939, NL) jazz-zangeres (ESF 61)
Vandaag - 26 november:
  • Martin Lee (°26/11/1949, UK), zanger, lid van Brotherhood of Man (winnaar ESF 76)

Nieuwscategorieën

Nieuwsarchief